• Dé Opleider voor Ondernemende Mediators
beperking wettelijke gemeenschap van goederen AMV-Opleidingen

Ben jij als professional al op de hoogte van de beperking wettelijke gemeenschap van goederen?

Omdat ons vakgebied nooit stilstaat!

Als mensen nu trouwen zonder iets te regelen, trouwen ze automatisch in gemeenschap van goederen. Dit betekent dat alle bezittingen en (voor huwelijkse) schulden gezamenlijk worden. Bij het einde van het huwelijk dienen alle bezittingen en schulden bij helften te worden verdeeld.

Per 1 januari 2018 gaat dat veranderen, omdat de Eerste Kamer op 28 maart 2017 het initiatiefvoorstel ‘Beperking wettelijke gemeenschap van goederen’ heeft aangenomen.

Merkbaar bij (echt)scheiding

De gevolgen van de beperking van de wettelijke gemeenschap van goederen zijn met name bij (echt)scheidingen merkbaar. Privé goederen en schulden hoeven niet verdeeld te worden, maar het gemeenschappelijk vermogen en de gemeenschappelijke schulden wel.

Als je als echtgenoot niet kan bewijzen dat het jouw eigendom is, valt het in de gemeenschap en behoort het bij het te verdelen vermogen.

Bij kapitaalverzekeringen en lijfrenten kan het van belang zijn of de verzekering privébezit van een van de echtgenoten of geregistreerde partners is of dat de verzekering in een gemeenschap van goederen valt.

Pensioenrechten waarop de Wet verevening pensioenrechten bij scheiding van toepassing is, vallen niet in de gemeenschap van goederen.

Maar wat betekent dit allemaal voor jou als professional? Volg nu de Gratis Online Training, zodat jij weer up to date bent!

Tijdens de online training komt o.a. het volgende aan bod:

  • Wat is het effect van de nieuwe wetgeving op eigen woning en scheiding?
  • Wat veranderd er aan het Pensioen na scheiding?
  • Wat gebeurd er met een erfenis of een schenking?
  • Hoe verdeel je het je ondernemersvermogen?
  • Regeren is vooruitzien!
  • Wat veranderd er aan jouw rol als professional?

Je kennis up to date houden is voor elke professional ontzettend belangrijk. 

EXCLUSIEVE TRAINING

In de interactieve online training deelt Erik Baijens 5 belangrijke wijzigingen rondom deze nieuwe wetgeving zodat jij beter advies kunt geven aan jouw klant. Dit is een online training boordevol praktische en behapbare inhoud die jou als professional een voorsprong geeft op je concullega’s.

MELD JE DIRECT GRATIS AAN

Is het aantal beschikbaar plekken beperkt?
Ja, dit is vanwege de technische beperking in de software. Geef je daarom direct op, zodat jij je plek hebt veiliggesteld.

Veelgestelde Vragen

Wat is een online training?
Een online training kun je vanuit thuis of waar je ook bent kunt volgen. Een goede internetverbinding is het enige wat je nodig hebt. Je ontvangt na inschrijving een link naar de online training.

Hoe kan ik meedoen?
Geheel gratis kan je de training volgen van achter je pc of laptop. Ook kan je het volgen vanaf je iPad oid.

Is er ook een replay van de online training achteraf?
Nee, helaas dit zal echt een Live Training zijn omdat de informatie dan vele malen beter tot zijn recht komt… en er ook daadwerkelijk interactie mogelijk is.

Is er ook tijd voor vragen? 
Ja absoluut, er is genoeg tijd ingebouwd om ook jouw vraag te kunnen behandelen!

Duur: 45 – 60 minuten
In de Interactieve Online Training deelt Erik Baijens 5 Belangrijke Wijzigingen waar jij direct mee aan de slag kunt.

De Interactieve Online Training wordt gegeven door:

Erik Baijens AMV-OpleidingenErik Baijens is ondernemer, MFP-financieel planner, MfN/ADR (Family) Registermediator, business developer , bevlogen trainer en businessmentor. Naast het geven en ontwikkelen van diverse trainingen heeft hij de ambitie om het allerbeste uit mensen te halen. In zijn manier van trainen staat ervaringsgericht leren centraal. Hij is als geen ander in staat om mensen op een inspirerende wijze in beweging te zetten. Praktisch en no-nonsense.

Voor wie van je netwerk of vrienden kan dit ook waardevol zijn?

​Delen op Social Media is fijn! Dat waardeer ik enorm.

Send this to a friend