• Dé Opleider voor Ondernemende Mediators
Positie van kind in een scheiding AMV-Opleidingen

Hoe Betrek Je Als Mediator Kinderen Gepast Bij De Scheiding Van Hun Ouders?

Marjon de Vroomen: “In 2003 startte ik als scheidingsspecialist/mediator mijn eigen echtscheidingspraktijk. Het was mijn missie om schade te beperken voor alle betrokkenen bij een (echt)scheiding. Juist ook voor kinderen. Daar lag mijn hart. Kinderen kiezen niet voor gescheiden ouders. Het is een keuze van volwassenen waar je het als kind maar mee moet doen.

Aandacht voor kinderen

Tijdens mijn eigen echtscheiding had ik vooral die aandacht voor mijn kinderen gemist. Alles werd netjes juridisch en financieel afgewikkeld en op papier kwam er een nette omgangsregeling. Hoe het met de kinderen zelf ging, dat kwam eigenlijk helemaal niet aan bod. Dat moest anders vond ik! Voor mij was dat de reden om mijn eigen scheidingspraktijk te starten.

Waar ik al snel tegenaan liep, was dat ouders in scheiding vaak helemaal niet hun kinderen erbij wilde betrekken. Ze waren bang dat het de kinderen nog meer zou belasten, of ze waren bezorgd dat hun kind iets nadeligs zou vertellen. Al met al kreeg ik het niet gemakkelijk voor elkaar om gesprekken met kinderen te voeren. En dat was nu juist wat ik zo graag wilde: aandacht voor het kind!

Valkuil

Dus ik trapte keihard in deze valkuil. Ik ging de mensen aan tafel overtuigen op een dermate manier dat natuurlijk niemand ja zei. Klanten kwamen opeens met tegenwerpingen die ik nooit had zien aankomen. Ik voelde me daardoor best uit het veld geslagen”.

Hoe je dit anders kunt doen, gaan wij je in deze Online Training vertellen!

Waar gaan we het over hebben tijdens de Online Training:

  • Bezwaren vanuit de klant; hoe ga je er als professional mee om?
  • Ga je dit weerleggen?
  • Kun je de klant alsnog overtuigen van het belang het kind te willen spreken?
  • Waar komt de weerstand vandaan?
  • Wat kun je eraan doen?
  • Hoe zet je een zodanig kindgesprek in binnen het proces

Hoe ga je om met ouders die:

  • Nog in de conflictmodus zitten
  • Het niet eens worden over het wel of niet uitnodigen van het kind voor een gesprek
  • Onderbouwen dat hun kind ‘er niet zoveel last van heeft’
  • Weerstand bieden en slechts de nadelen van een kindgesprek inzien

EXCLUSIEVE TRAINING
In de interactieve online training delen Iris en Marjon hun ervaringen die in de praktijk toepasbaar zijn en waar jij direct mee aan de slag kunt. Dit is een online training boordevol praktische en behapbare inhoud.

MELD JE DIRECT AAN

Is het aantal beschikbaar plekken beperkt?
Ja, dit is vanwege de technische beperking in de software. Geef je daarom direct op, zodat jij je plek hebt veiliggesteld.

Veelgestelde Vragen

Wat is een online training?
Een online training kun je vanuit thuis of waar je ook bent kunt volgen. Een goede internetverbinding is het enige wat je nodig hebt. Je ontvangt na inschrijving een link naar de online training.

Hoe kan ik meedoen?
Geheel gratis kan je de training volgen van achter je pc of laptop. Ook kan je het volgen vanaf je iPad oid.

Is er ook een replay van de online training achteraf?
Nee, helaas dit zal echt een Live Training zijn omdat de informatie dan vele malen beter tot zijn recht komt… en er ook daadwerkelijk interactie mogelijk is.

Ik heb nog geen praktijk of onderneming… is het toch iets voor mij?
Ja juist dan zal deze training enorm interessant voor je zijn. Het geeft je veel inspiratie.

Is er ook tijd voor vragen? 
Ja absoluut, er is genoeg tijd ingebouwd om ook jouw vraag te kunnen behandelen!

Duur: 45 – 60 minuten
In de Interactieve Online Training  delen Iris Gundel en Marjon de Vroomen Praktische Tips die in de praktijk toepasbaar zijn en waar jij direct mee aan de slag kunt.

De Interactieve Online Training wordt gegeven door:

Marjon de Vroomen, ondernemer, coach en mediator: “Het is mijn passie om mensen te inspireren en inzicht te geven zodat ze het beste uit zichzelf én uit hun bedrijf halen.

Twee goedlopende bedrijven heb ik samen met Erik Baijens opgericht. We zijn gestart met een echtscheidingspraktijk, welke later uitgroeide tot meerdere vestigingen. Vanuit de echtscheidingspraktijk werkte we vanuit de visie “Niet tegen, maar mét elkaar!” en wilde we mensen beter informeren, adviseren en begeleiden tijdens en na een (echt)scheiding om de gevolgschade zoveel mogelijk te beperken.

Ervaring delen

Wat ik ontdekte, is dat ik mijn kennis en kunde als professional én als ondernemer kon inzetten tijdens coaching en trainingen. Steeds vaker kreeg ik de vraag hoe we het voor elkaar kregen om onze bedrijven succesvol te maken. Ik merkte hoe graag ik mijn ervaringen deelde met professionals én ondernemers.

Iris Gündel

Iris Gundel - AMV-OpleidingenIris Gündel is ervaringsdeskundige, trainer van o.a. Het Zandkastelenprogramma® én auteur van het boek Schei Eens Uit  heeft veel ervaring op het gebied van de positie van een kind binnen scheiding. Talloze kinderen heeft zij gesproken over de scheiding van hun ouders. Zowel vanuit deze gesprekken als uit de rode draad van haar boek is gebleken dat communicatie dé sleutel is en blijft.

Boek Schei Eens Uit
In het werkveld is enthousiast gereageerd op het boek Schei Eens Uit van Iris Gündel, die met het bundelen van de verhalen van volwassenen met gescheiden ouders, de reflectie van de experts én de verheldering van de mogelijkheden een heel eigentijdse kijk op de problematiek geeft.

Voor wie van je netwerk of vrienden kan dit ook waardevol zijn?

​Delen op Social Media is fijn! Dat waardeer ik enorm.

Send this to a friend