• Dé Opleider voor Ondernemende Mediators
AMV Opleidingen Mediation

Kennismaken Met Mediation

Steeds vaker kiezen mensen voor een mediator. Mediation is immers een goedkopere en snellere optie dan een gerechtelijke procedure.

Een mediator wordt vaak ingeschakeld bij de afwikkeling van echtscheidingen. Maar ook bij geschillen rond arbeidsconflicten, buurt- en burenruzies, familiezaken en diverse samenwerkrelaties wordt steeds vaker een mediator ingeschakeld. Een gang naar de rechter is vaak echt een stap met behoorlijk wat impact op alle mensen die erbij betrokken zijn. De schade kan dan enorm groot zijn.

Mediation zorgt voor een lagere drempel, ook omdat de kosten vrijwel altijd lager zijn. Het mooie is vooral dat zodra mensen tot een oplossing komen, dat dit dan vanuit henzelf is gekomen in plaats van dat er iets is opgelegd.

Er zijn altijd en overal conflicten. Samenwerkingsproblemen, botsende culturen na een fusie, spanningen op de werkvloer. Hoge kosten en een hoog ziekteverzuim zijn de gevolgen. In een conflict is een persoon of team ineens ‘een partij’ geworden en partijen hebben het idee dat er wat te winnen of te verliezen valt. De open communicatie staat dan al snel onder druk.

Het vak mediation is een waardevolle aanvulling binnen je werk en zelfs ook in je dagelijkse leven. Is bemiddelen iets dat je gemakkelijk kunt aanleren, of moet je al over de juiste eigenschappen bezitten om een mediator te zijn? Wat zijn eigenlijk de belangrijke eigenschappen van een goede mediator?

Workshop

Ben je je aan het oriënteren om mediator te worden, of wil je de vaardigheden in conflictbemiddeling eigen maken voor meer verdieping van je huidige functie? Kom dan zeker  naar deze interactieve middag!

Wij bieden een laagdrempelige workshop aan voor mensen die zich willen oriënteren of het beroep mediator bij hun past.
Je kunt kennismaken met de vaardigheden die mediation met zich meebrengt.
Een interactieve en inspirerende middag zodat je kunt ervaren of het mediation vak bij jou past.
Aan het einde van de middag heb je een goed en realistisch beeld van mediation en van alle mogelijkheden die mediation biedt

Waar gaan we het over hebben tijdens de workshop:

  • Plaats van mediation in Nederland en de vele praktisch mogelijkheden van mediation.
  • Het mediationproces.
  • De kracht van actief luisteren en doorvragen.
  • Ontdek de mogelijkheden van de Harvard Methode.

Workshop

In de interactieve workshop delen Erik en Marjon hun jarenlange ervaringen die zij hebben opgedaan in hun mediationpraktijk. Ook krijg je alle informatie over de opleiding.

Investering

De kosten voor de workshop zijn € 27 ex BTW.
Als jij je inschrijft voor de eerstvolgende Basis Mediation Opleiding, dan worden deze kosten in mindering gebracht op je opleiding.

In de Interactieve Workshop delen Erik Baijens en Marjon de Vroomen hun eigen ervaring met mediation en kun jij kennismaken met het mediation vak!

De Workshop wordt gegeven door:

Marjon de Vroomen, ondernemer, coach en mediator: “Het is mijn passie om mensen te inspireren en inzicht te geven zodat ze het beste uit zichzelf én uit hun bedrijf halen.

Twee goedlopende bedrijven heb ik samen met Erik Baijens opgericht. We zijn gestart met een echtscheidingspraktijk, welke later uitgroeide tot meerdere vestigingen. Vanuit de echtscheidingspraktijk werkte we vanuit de visie “Niet tegen, maar mét elkaar!” en wilde we mensen beter informeren, adviseren en begeleiden tijdens en na een (echt)scheiding om de gevolgschade zoveel mogelijk te beperken.

Ervaring delen

Wat ik ontdekte, is dat ik mijn kennis en kunde als professional én als ondernemer kon inzetten tijdens coaching en trainingen. Steeds vaker kreeg ik de vraag hoe we het voor elkaar kregen om onze bedrijven succesvol te maken. Ik merkte hoe graag ik mijn ervaringen deelde met professionals én ondernemers.

Erik Baijens

Erik Baijens AMV-OpleidingenErik Baijens is ondernemer, MFP-financieel planner, MfN/ADR (Family) Registermediator, business developer , bevlogen trainer en businessmentor. Naast het geven en ontwikkelen van diverse trainingen heeft hij de ambitie om het allerbeste uit mensen te halen. In zijn manier van trainen staat ervaringsgericht leren centraal. Hij is als geen ander in staat om mensen op een inspirerende wijze in beweging te zetten. Praktisch en no-nonsense.

Voor wie van je netwerk of vrienden kan dit ook waardevol zijn?

​Delen op Social Media is fijn! Dat waardeer ik enorm.

Send this to a friend