• Dé Opleider voor Ondernemende Mediators

Profiteer van de tijdelijke korting voor deze training, normaal 1095, nu voor 997,- !

Het Zandkastelenprogramma®

Ben je werkzaam als mediator, leerkracht, kindcoach of pedagoog en begeleid je regelmatig ouders en kinderen in een echtscheiding? Wil je kinderen een steuntje in de rug bieden en ouders het juiste advies geven? Met Het Zandkastelenprogramma® kun je kinderen en ouders de begeleiding geven die ze nodig hebben!

 • Erkend preventief kindprogramma
 • Gemiddelde beoordeling: 8,9
 • Normaal 1.097,- excl. BTW, nu tijdelijk 997,- excl. BTW
Het Zandkastelenprogramma®

“Een praktijkgerichte training zodat je daarna gelijk aan de slag kunt gaan als erkend zandkastelencoach.”

Benieuwd naar ervaringen van onze cursisten? Lees dan onze reviews?

Als ouders gaan scheiden, scheiden de kinderen mee. Een scheiding verloopt vaak onoverzichtelijk en is voor zowel de ouders als de kinderen en de omgeving van het gezin moeilijk bespreekbaar. Het is een periode vol spanning, onrust en onzekerheid en ook als ouders hun uiterste best doen om de kinderen uit de strijd te houden, ervaren de kinderen vaak veel stress. Kinderen hebben daarom extra aandacht en ondersteuning nodig zodat zij op een voor hun passende manier om kunnen gaan met de scheiding. Helaas wordt deze aandacht en ondersteuning vaak pas geboden wanneer de problemen daadwerkelijk zichtbaar worden op school of in het gezin (denk aan veranderingen in het gedrag van het kind).

Het Zandkastelenprogramma® onderscheidt zich van andere programma’s voor scheidingskinderen, doordat het kan worden ingezet aan het begin van de scheidingsperiode. Het programma is daarmee dus preventief en wordt aangeboden om kinderen van ouders in scheiding de extra aandacht te geven die zij zo hard nodig hebben en om een begin te maken aan het verwerkingsproces. Daarnaast is het programma kortdurend en biedt het eveneens ondersteuning aan ouders.

Als Zandkastelencoach lever je een bijdrage aan het voorkomen en/of verminderen van problemen die voortvloeien uit de scheiding en help je de verwerking van de scheiding op gang te brengen. Het programma is ontwikkeld om de communicatie tussen ouders en kinderen te verbeteren, waardoor er meer begrip ontstaat zowel vanuit de ouders als vanuit de kinderen.

Onderwerpen

 • Mogelijke gevolgen voor het ouderschap
 • Ontwikkeling en mogelijke gevolgen voor kinderen
 • De rol van ouders
 • Neutrale en professionele rol van de coach
 • Werken met groepen
 • Creatieve werkvormen
 • De ouderbijeenkomst
 • De workshop

Erkend programma
Het Zandkastelenprogramma® is geregistreerd bij het Benelux Merkenbureau en exclusief voor AMV-Opleidingen.

Jaarlijkse vermelding op de website Het Zandkastelenprogramma®
Het jaar waarin de training tot Zandkasteelcoach is gevolgd én waarin het certificaat is behaald, geeft recht op jaarlijkse vermelding met (praktijk)naam en een link naar de eigen website op www.zandkastelen.nl. Vraag naar de voorwaarden.

De Zandkasteelcoach heeft géén terugkomdag verplichting in het jaar dat de training is gevolgd. De Zandkasteelcoach krijgt in dat jaar wel een reductie van 50% als hij of zij aanwezig is tijdens een terugkomdag. Het jaar daaropvolgend is een terugkomdag wel verplicht als je de vermelding op de website wilt continueren.

Trainer
Iris Gündel

Certificaat
Je ontvangt het certificaat van AMV-Opleidingen als je het examen met een voldoende hebt afgerond.

PE punten MfN
18 cat 2

De training bevat 3 plenaire lesdagen. De dagen duren van 9.30 uur tot 16.30 uur. Om erkend Zandkasteelcoach te worden dien je het examen met een voldoende te hebben afgerond.

Je dient rekening te houden met 2 á 3 uur thuisstudie per lesdag.

Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau.
Je wilt je specialiseren in het begeleiden van kinderen tijdens én na een scheiding.
Je wilt erkend Zandkasteelcoach worden.

Hardinxveld-Giessendam

Start:
Vrijdag 10 november

Overige data:
Donderdag 16 november
Vrijdag 17 november

Je betaalt voor de training 1.097,- exclusief BTW (er geldt nu een korting van 100,-). Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, thee, koffie en lunch tijdens de lesdagen. De kosten van het examen zit hierbij inbegrepen.

Voor een herexamen wordt er een bedrag van 95,- exclusief BTW in rekening gebracht. Verplichte literatuur dien je zelf aan te schaffen.

Terugkomdag
De terugkomdag is van 10:00 tot 16:00 uur. Je betaalt voor de terugkomdag een gereduceerd bedrag van 95,00 exclusief BTW. Dit bedrag is inclusief thee, koffie en lunch tijdens de terugkomdag én website vermelding.

Verplichte literatuur
En de kinderen scheiden mee….!

Tip! Bestel je boeken bij YouBeDo en steun het goede doel, 10% van de opbrengst gaat naar een door jou gekozen doel. Ook boeken ter inspiratie voor Zandkastelencoaches!

logo-youbedo

Vrij van BTW
Voor organisaties die geen BTW kunnen terugvorderen, bestaat de mogelijkheid het volledige aanbod in deze brochure vrij van BTW gefactureerd te krijgen. In dit geval wordt een BTW correctie van 10% toegepast. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief BTW en is een absolute aanrader als je geen BTW kunt terugvorderen.

Hier vind je meer informatie over BTW-vrijstelling.

Inschrijven

Het Zandkastelenprogramma®

1.097,-
excl. BTW
Profiteer nu van de tijdelijke korting

Normaal 1.097,- nu voor 997,-

Schrijf je nu in!

Eerst volgende startdatum:

10 november

Brochure downloaden

Lees alles over ons opleidings- en trainingsaanbod in onze brochure(s).

Advies nodig?

Anderen bekeken ook

kleine groepen

praktisch en resultaatgericht

no-nonsense

ambities maken verschil